URKarnas värld! Premiär 7/3 i Reaktorhall 1 på KTH

Bland begravda, bortglömda rör bråkar Don Quijote, Alice och underjordens härskare Hades. De är oense. Hur ska de på bästa sätt kunna berätta den overkliga historien om en återvunnen underjord… som nu har blivit verklighet.

URKarnas värld är mer än en föreställning. Det är en immersiv scenkonstupplevelse, som placerar publiken i handlingens centrum. Tillsammans med föreställningens underjordiska gestalter befinner sig besökarna uppe på scen, där de de rör sig fritt bland ljudande rörinstrument, filmprojektioner, cirkusartister och musiker. Berättelsen utspelar sig under, över, mellan och runt dem. Se upp!  

URKarnas värld är en underjordisk föreställning om resursåtervinning med utgångspunkt i  Björn Wallstens avhandling “The URK world”. Tusentals ton oanvänd metall ligger idag under våra städer samtidigt som ständigt nya gruvor öppnas för att tillgodose världens växande behov av material. De väntande förråden av metall, från ur drift tagna ledningssystem, skulle kunna vara en viktigt del av en cirkulär ekonomi. Men idag finns stora utmaningar i form av kostnader, regelverk och outvecklad teknik som leder till att metallerna lämnas kvar i marken. Möt stadens slumrande skatter, som väntar under våra fötter. Möt URKarna!

Läs mer på www.langsjoteater.se

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: